ENERGIE- EN KOSTPRIJSREDUCTIE VOOR DIVERSE INDUSTRIEËN
  • en

Engineering

Engineering

Engineering zit ons al ruim 25 jaar in het bloed. Het bedenken, creëren en realiseren van producten en technische totaaloplossingen voert TBR Energy Solutions uit in eigen keuken. Wij beschikken over geavanceerde ontwerp- en tekentools in 2D en 3D waarin we processen, skids en producten ontwerpen. We beschikken bovendien over een eigen productieruimte waarin we skids, producten en prototypes bouwen en testen. Kortom, TBR Energy Solutions biedt u een one-stop-shop voor al uw engineering oplossingen.

Proces ontwerp

Een geslaagd project begint met het juiste ontwerp van een proces. Voordat we starten met het praktische deel maken we altijd het nieuwe proces inzichtelijk door middel van een Proces & instrumentation diagram (P&ID). Hierin plaatsen we zo efficiënt mogelijk de equipment en energiestromen waaruit een concreet bouwplan gedefinieerd kan worden.

Skid ontwerp

Iedere klant heeft andere wensen en behoeften om equipment te positioneren in een technische ruimte. Voor de meeste projecten ontwerpen wij custom made skids op basis van uw specificaties. Wij hebben onze eigen engineers en ontwerpen alles in 3D. Hierdoor kunt u exact zien wat er in de toekomst aan u geleverd wordt en kunt u akkoord geven op het aangeboden concept.

Product ontwerp

Met een veranderende markt en nieuwe eisen met betrekking tot duurzaamheid blijft innovatie een belangrijke pijler voor TBR Energy Solutions. Om voorsprong op de markt te houden en u als klant het voordeel te geven van het gebruik van nieuwe technologieën, ontwerpen en produceren wij altijd onze eigen producten.

Prototyping

Voordat wij producten integreren in het proces testen wij deze uitvoerig in onze eigen werkplaats in Groningen. Hiermee houden we rekening met praktische aspecten als omgeving, temperatuur, chemische vloeistoffen en chemische resistentie. Pas nadat de producten aan alle eisen voldoen worden deze afgewerkt en geïnstalleerd of bij u afgeleverd.

Engineering is meer dan het samenvoegen van onderdelen. Het is een proces van ideeën, testen, evalueren en verbeteren. Het is een continu proces waarin je nooit raakt uitgeleerd en steeds weer opnieuw wordt gemotiveerd.

Jan Blom,
Project Engineer TBR Energy Solutions